Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wykwintne mielone w sosie cebulowym, z kminkiem i pietruszką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Składniki
Kotlety: chleb (lub kajzerkę) moczę w mleku. Cebulę kroję w kosteczkę, łączę z mięsem, jajkiem i odciśniętym chlebem. Doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszam. Z masy (jest luźna) robię kotlety, obtaczam je w mące. Obsmażam na oleju na rumiano z obu stron.
Sos: cebule kroję w kostkę i szklę na maśle. Kotlety przekładam do rondla, dodaję podsmażoną cebulę, zalewam całość wodą, dodaję kminek i tymianek. Duszę na wolnym ogniu 30-45 min. Mieszam mąkę z wodą, wlewam do rondla, mieszam i zagotowuję, by sos zgęstniał. Chwilę jeszcze gotuję, doprawiam i od razu danie podaję, posypane posiekaną natką.
80 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 4-5 porcji
Katarzyna Cukier z DomasznaŹródło: Kobieta i życie