Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintne spaghetti"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 94
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 537
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 94
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 537
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostawiając 3-4 łyżki wody, w której się gotował.
Cebulę obierz, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, drobno poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobniutko posiekaj. Opłucz i osusz listki bazylii.
Cebulę oraz czosnek wrzuć do rondla z rozgrzanym olejem, przesmaż. Pomidory rozdrobnij, wymieszaj z posiekanymi drobno listkami bazylii. Dodaj do podsmażonej cebuli z czosnkiem. Wlej odłożoną wodę, w której gotował się makaron.
Całość wymieszaj, duś na małym ogniu ok. 5 minut. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i szczyptą ziół prowansalskich.
Szparagi obierz, us taw pionowo w wysokim naczyniu, gotuj ze szczy ptą soli ok. 15 min. Możesz też użyć szparagów z puszki. Po odcedzeniu pokrój je na mniejsze kawałki. Makaron wymieszaj z sosem pomidorowym i szparagami, posyp startym parmezanem.
czas ok. 40 min; porcja – 390 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety