Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintny faszerowany indyk"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Do mięsa mielonego dodaję sól, pieprz, roztarty majeranek, zmiażdżony czosnek, drobno pokrojoną cebulę i jajko. Dokładnie mieszam.
Filet z indyka rozcinam tak, by powstał duży płat. Rozbijam go (wkładam filet do worka foliowego, wtedy nic nie pryska). Doprawiam solą, pieprzem, przyprawą do drobiu. Rozkładam na mięsie farsz. Roladę zwijam od krótszego boku.
Obwiązuję ją białym sznurkiem (jak baleron), układam w brytfannie, i obsmażam na oleju. Duszę ok. 1,5 godziny, podlewając wodą. Gdy rolada wystygnie, zdejmuję sznurek.
110 min, porcja 380 kcal, koszt porcji ok. 3,20 zł, przepis na 8-10 porcji.Źródło: Kobieta i życie