Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wyśmienity placek po węgiersku"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1488
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1488
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Następnie przełóż je do rondla, dodaj posiekaną cebulę, lubczyk oraz tymianek i duś 30 minut.
Po tym czasie dorzuć pokrojoną w kostkę paprykę, wlej przecier i dosyp przyprawy. Duś gulasz jeszcze 10 minut.
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce razem z cebulą. Dodaj jajko, mąkę, sól i pieprz.
Usmaż placki wielkości patelni o grubości ok. 2 cm. Gdy będą gotowe, nałóż na nie farsz.
<strong>Przepis nadesłała: Krystyna Suchocka</strong>Źródło: Kurier TV