Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawna crostata"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 78
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 78
Składniki
na ciasto zagnieć, rozwałkuj i wylep nim dno oraz boki formy.
Boczek pokrój w paski, podsmaż na suchej patelni. Dorzuć posiekaną szalotkę oraz grzyby. Podduś, wymieszaj ze startym serem. Dopraw solą i pieprzem.
Rozłóż farsz na cieście, a jego wystające boki posmaruj jajkiem.
Piecz danie 20 minut w 200°C.
40 min ? Stopień trudności: średni ? Kalorie: 390
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV