Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawna pizza z gruszką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Obrane gruszki podgotuj w wodzie z winem i cukrem. Ostudzone pokrój w plastry.
na ciasto wymieszaj, zagnieć i odstaw na godzinę. Wyrośnięte rozwałkuj na placek.
Rozłóż na nim 2/3 sera brie wymieszanego z marscarpone, śmietaną, płynnym miodem oraz bazylią. Następnie nałóż gruszki, drobne kawałki makreli oraz orzechy i resztę masy serowej.
Piecz 25 minut w 200°C.
Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 370 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax