Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawna tarta serowa"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Z mąki, szczypty soli, żółtka, masła i 3 łyżek lodowatej wody zagnieć ciasto. Wylep nim formę, przykryj pergaminem i suchym grochem. Piecz 10 min w 180 st. Usuń groch. Szczaw przebierz, sparz, osącz i drobno posiekaj.
Na łyżce oleju przesmaż posiekany czosnek, wrzuć szczaw i pokruszony ser kozi. Wymieszaj, zdejmij z ognia. Dodaj starty na tarce żółty ser oraz rozkłócone jajka. Farsz dopraw solą i pieprzem. Rozłóż na podpieczonym spodzie. Piecz 30-35 min w temp. 180 stopni.
czas ok. 60 min; porcja – 430 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety