Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawne babeczki z patisonów"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Jajka wybij do miski. Dodaj pół łyżeczki soli. Lekko roztrzep rózgą. Wsyp mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Wlej mleko oraz olej. Całość starannie wymieszaj.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Patisony oczyść, opłucz. Pozbaw pestek, również zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Razem z serem dodaj do ciasta.
Wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem oraz posiekanymi listkami ziół. Napełnij natłuszczone foremki. Piecz 25 min w 180 st.
czas ok. 45 min; porcja – 190 kcal, cena 60 grŹródło: Świat kobiety