Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawne babeczki z szynkową sałatką"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 308
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3005
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 308
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3005
Składniki
Mąkę pszenną (np. krupczatkę) przesiej ze szczyptą soli oraz cukru. Dodaj posiekane zimne masło oraz 2-4 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulę, owiń ją folią i odłóż do lodówki na minimum 30 minut.
Ziemniak obierz, przekrój na pół. Oczyść marchewki oraz pietruszkę. Warzywa wrzuć do garnka z osoloną wodą, ugotuj do miękkości. Ostudź i pokrój w kosteczkę. Posiekaj obraną cebulę. Wymieszaj z warzywami.
Dodaj osączony groszek, pokrojone w kostkę korniszony i szynkę. Wymieszaj sałatkę z majonezem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zimnym ciastem wylep foremki do babeczek. Piecz w temp. 180 st. na złoty kolor (10-15 min). Ostudź, napełnij sałatką.Źródło: Świat kobiety