Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i mięciutkie naleśniki,rozpływają się w ustach. Polecam smakoszom naleśników i nie tylko :)
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 72
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 296
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 72
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 296
Składniki
CIASTO NALEŚNIKOWE Kefir,jajka,woda,pr.do pieczenia,sól oraz mąka roztrzepać trzepaczką lub mikserem.Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.Na koniec dać posiekany koperek i zamieszać. Smażyć na odrobinie tłuszczu placki naleśnikowe,grubsze niż naleśniki tradycyjne z dwóch stron. Po wystudzeniu kłaść szynkę dwa plasterki i po dwa plasterki sera żółtego. Złożyć w trójkąt i zapiec na patelni z dwóch stron. Można też w piekarniku. Po usmażeniu dać na wierzch ketchup.
Smacznego życzę!