Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawny chłodnik z lawendą"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 186
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 198
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 186
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 198
Składniki
Cebulę pokrój w cienkie piórka, usmaż na maśle na złoty kolor. Posyp cebulę cukrem i smaż jeszcze chwilę, aż cukier zbrązowieje.
Gotową cebulę rozłóż na folii aluminiowej i odstaw do wystygnięcia. Melona przetnij na pół, usuń nasiona, obierz i pokrój w kostkę. Zmiksuj melona, maślankę, cukier i lód na gładkie purée. Podawaj udekorowane cebulą i kwiatami lawendy.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: średni. Porcja 186 kcal.Źródło: TV14