Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 192
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 192
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Wylep nim dno i boki tortownicy.
Poszatkowaną kapustę włóż do garnka, dodaj masło, podlej odrobiną wody.Duś kilka minut, po czym dodaj drobno posiekany koperek, majeranek i tymianek.Przypraw solą i pieprzem.
Mięso połącz z dwoma jajkami oraz posiekaną cebulą z czosnkiem. Przypraw i podsmaż z pieczarkami.
Na podpieczony spód wyłóż kolejno kapustę oraz mięso z grzybami.
Zalej całość zmiksowanymi i przyprawionymi jajkami połączonymi ze śmietaną. Na wierzchu rozłóż plastry wędzonego boczku.
Wstaw tort do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piecz 40 minut.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: trudny.Źródło: Telemax