Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zamojski czosnek w winie"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Wino zagotuj z octem winnym, cukrem, solą, estragonem, papryczkami chili, liśćmi laurowymi oraz pieprzem.
Do wrzącej zalewy wrzuć obrane ząbki czosnku, zdejmij z ognia, przykryj, odstaw na noc. Następnego dnia zagotuj czosnek w zaprawie, gotuj przez ok. 2-3 minuty, po czym ostudź.
Ząbki czosnku ułóż w przygotowanych słoiczkach, następnie zalej ostudzoną zaprawą. Do każdego słoika wlej na wierzch łyżkę oliwy i zamknij. Czosnek będzie gotowy po upływie ok. tygodnia.Źródło: Świat kobiety