Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana karkówka"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Składniki
Przepis przysłała Kinga Przyborowska z Biedruska
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry. Natrzyj z obydwu stron pikantną przyprawą do mięsa. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż plastry karkówki z obydwu stron. Włóż do naczynia żaroodpornego.
Cebule obierz, pokrój na plasterki, posyp karkówkę. Pieczarki oczyść, posiekaj, dodaj do karkówki. Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody, maggi, octem winnym i cukrem, polej karkówkę. Zamknij, wstaw do rozgrzanego do temp. 160°C piekarnika, piecz ok. godziny.
czas przygotowania: 85 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie