Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest szybka i łatwa w przygotowaniu nawet dla tych początkujących w kuchni =). Idealnie nadaje się na podwieczorek.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 84
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 84
Składniki
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź wodę. Następne wysmarój całe naczynie żaroodporne (najlepiej żeby było długie i niskie) masłem na grubość ok. 3 - 4 mm. Odcedzony ryż rónomiernie rozmieść na wysmarowanym naczyniu.
Obierz jabłka i pokrój w plasterki. Potem ułóż je na ryżu według uznania i całość delikatnie posyp cynamonem. Piec w 180 stopniach aż do zarumienienia przez ok.20 min. Smacznego!