Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na paprykę wciąż trwa więc korzystam. Zapiekana papryka nadziana mięsem z pokruszonym serem feta i pestkami dyni. Pyszne, pożywne i aromatyczne danie.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 678
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16767
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 104
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 678
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16767
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 104
Składniki
Paprykę dokładnie umyć, odciąć górę, wydrążyć środek. Odciętą górę papryki pokroić w drobną kostkę. Mięso zmielić, dodać pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić solą i pieprzem. Przesmażyć na oliwie, dodać koncentrat pomidorowy i pokrojone na kawałeczki suszone pomidory, wymieszać. Na koniec dorzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę. Tak przygotowanym mięsem nadziać paprykę, wstawić do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-25 minut w temp. 190 st. Lubię jak papryka jest jeszcze w miarę chrupka po upieczeniu, jak ktoś woli bardziej miękką trzyma w piekarniku dłużej :) Paprykę podawać z kostkami sera feta, pestkami dyni i dużą ilością pieprzu cytrynowego. Pycha.