Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana potrawka z kurczaka"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Pieczarki obierz i pokrój. Podsmaż je w rondlu na maśle, następnie zalej bulionem. Gotuj 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Do kokilek do zapiekania rozdziel mięso kurczaka, zupę grzybową, cebule dymki, garść rukoli. Przypraw do smaku.
Rozmrożone ciasto pokrój na odpowiednio duże kwadraty i przykryj nimi kokilki. Przeciągnij po cieście wałkiem, aby je docisnąć, i odetnij nadmiar. Posmaruj jajkiem i odrobinę posól.
Zapiekaj 30-35 minut. Przed podaniem posyp resztą rukoli.Źródło: Olivia