Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekana z kiełbasą"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Składniki
Umytą cukinię ścieramy ze skórką. Odciskamy z niej sok. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę drobno siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach, a kiełbasę kroimy w plasterki lub w kosteczkę.
Do cukinii dodajemy cebulę i czosnek, ser, kiełbasę, jajka rozmieszane z olejem oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem.
Dokładnie mieszamy (masa powinna mieć gęstość ciasta na placki ziemniaczane. Jeżeli jest zbyt rzadka, można ją zagęścić mąką). Przekładamy do natłuszczonej głębszej brytfanny. Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C.
Wartość odżywcza 1 porcji: 206 kcal, Białko: 8,7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 14 g
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 2,10 złŹródło: Rewia