Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ekspresowe danie. Wystarczy wcześniej ugotować ryż, nadziać bakłażany, umieścić w piekarniku, a następnie cieszyć się ich pysznym smakiem. Gorąco polecam.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Ryż należy ugotować al dente. Cebulę i papryki pokroić w kostkę, dodać pieczarki pokrojone w plasterki , doprawić solą i pieprzem i smażyć na oliwce. Dołożyć fasolkę szparagową, czosnek granulowany. Wszystko razem dusić pod przykryciem. Bakłażany przeciąć na połówki, lekko wydrążyć środki, posolić i posmarować oliwką. Nałożyć farsz i piec w piekarniku w 180* przez 20 minut. Po tym czasie posypać startym serem i w dalszym ciągu piec już tylko przez pięć minut. Wyłączyć grzanie, bakłażany potrzymać jeszcze w piekarniku ok. 5 minut.