Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki wyszły przepyszne,smak papryki,cebulki, dodatku wina ,po prostu fantazja.Serdecznie polecam:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle,pod koniec dodać posiekany czosnek,oraz papryki pokrojone w paski.Podsmażyć 10min. Dodać boczniaki pokrojone w grubsze kawałki. Zasmażyć kilka min.
Dodać 1/2 słoika kiełków oraz 50ml wina białego półsłodkiego i chwikę podsmażyć.
Makaron ryżowy przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu. Na spód naczynia żaroodpornego dać cieńkie plasterki masła.Na to makaron oraz podsmażonego boczniaka z paprykami. Podlać winem 70-100ml Wierzch posypać parmezanem i ułożyć cieńkie paski camembertu.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.zapiec do zrumienienia sera.
Smacznego życzę!