Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane mięso z fasolką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1206
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1206
Składniki
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso,liść laurowy, trochę soli i pieprzu. Następnie wrzuć pokrojone ziemniaki i marchewkę. Całość oprósz mąką i wymieszaj. Wlej wino i trochę bulionu.
Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i duś w temp. 200° C przez 40 minut. Dołóż fasolkę i podlej bulionem.
Z ciasta francuskiego rozwałkuj cienki, okrągły placek i zrób z niego „pokrywkę”. Posmaruj rozmąconym jajkiem i ponakłuwaj kilkakrotnie widelcem. Wstaw formę z powrotem do piekarnika.
Wyjmij ją, kiedy ciasto się przyrumieni.Źródło: Na żywo