Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane miniszaszłyki"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Gruszki umyj, obierz ze skórki, przekrój na ćwiartki, pozbaw gniazd nasiennych. Owoce ułóż w miseczce i skrop sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny.
Plasterki szynki (najlepiej z tłuszczykiem) rozłóż na desce. Orzechy włoskie zrumień na suchej patelni, posiekaj. Rozłóż na plasterkach szynki. Ser mozzarella osącz, pokrój na 8 kawałków. Umieść z orzechami na szynce, zroluj.
Na drewniane szpadki nadziewaj na przemian ćwiartki gruszek oraz szynkowe ruloniki. Umieść miniszaszłyki na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz w 180 st. ok. 15 minut. Po tym czasie gruszki polej płynnym miodem i dopiekaj jeszcze 5 min. Ozdób rukolą i ziołami.
Czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2,80 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety