Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane naleśniki"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Jajka zmiksuj z mąką i mlekiem. Dolej stopione masło. Ciasto odstaw na 15 minut. Czosnek oraz cebulę obierz, posiekaj i zeszklij w garnku na oleju. Dodaj opłukany szpinak i duś chwilę. Dopraw solą i pieprzem.
Masę szpinakową osącz na sitku. Pomidorki umyj, pokrój na cząstki i wymieszaj ze szpinakiem. Na dużej patelni rozgrzej trzy łyżeczki oleju i partiami wylewaj porcje ciasta. Usmaż naleśniki. Na tej samej patelni zrumień orzeszki piniowe i ostudź. Serek pokrój w kosteczkę. Naleśniki posmaruj twarożkiem. Rozłóż na nich szpinakowy farsz. Posyp kosteczkami sera oraz orzeszkami i zwiń.
Rulony pokrój na kawałki. Ustaw je pionowo w żaroodpornym naczyniu. Posyp parmezanem. Piecz w temp. 200 st. C przez 10 minut. Czas przygotowania: 75 minut 550 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień