Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-03-2014
Pyszna nowo podana wersja placków ziemniaczanych
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 159
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 20
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 159
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 20
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Fileta z kurczaka pokroić na małe kostki i usmażyć z przyprawą do gyrosa. Pod koniec smażenia dodać pokrojona w drobną kostkę paprykę czerwoną i smażyć razem około 5min. Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jogurt naturalny oraz przyprawę tzatziki - odstawić na 1-2godz. do lodówki.
Naczynie żaroodporne wyłożyć plackami ziemniaczanymi. wyłożyć połowę mięsa z papryką oraz połową sosu tzatziki, na to kolejną warstwę placków ziemniaczanych, mięsa i sosu. Całość przykryć ostatnią warstwą placków (można posypać startym serem żółtym ale nie jest to konieczne)
Wstawić do piekarnika na około 20-30min. * Danie bardzo syte i smaczne, zjedzą nawet największe niejadki dziecięce ;)