Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane roladki"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1223
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1223
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
Ser odsącz, pokrój na 12 długich kawałków. Oprósz je pieprzem i pozawijaj w przecięte wzdłuż na pół plasterki szynki. Skrop olejem, a następnie bardzo krótko zapiecz na blasze (ser nie powinien się stopić).
Osącz i pokrój serca karczocha. Umyj i osusz rukolę, wymieszaj w misce z karczochami. Połóż na dużym talerzu, na wierzchu umieść roladki. Zrób sos: łyżkę octu wymieszaj z łyżką oleju, dopraw solą oraz pieprzem. Skrop danie i podawaj, np. ze świeżymi bułeczkami.Źródło: Świat kobiety