Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie w formie zapiekanki.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20731
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5219
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20731
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5219
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Składniki
Selery obrać i ugotować w osolonej wodzie. Potem ostudzić i pokroić w plastry. Zalać wszystko sosem (wymieszane- olej, pieprz, musztarda i 3 łyżki ciepłej wody). Odstawić na kilkanaście minut.
Papryki i cebulę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Można dodać więcej oliwek-według uznania. Posiekać zieleninę.
Twaróg zmielić. Połączyć ze śmietaną. Białka ubić z płaską łyżeczką soli. Do białek dodać żółtka i masę serową. Mikserem wymieszać. Potem dodać warzywa. Wymieszać łyżką.
Selery poukładać w żaroodpornym naczyniu. Zalać przygotowaną masą.
Piec ok 20-30 min w 200 st.