Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo sycące, nadaje się na kolację we dwoje, jak również na imprezę. Miła odmiana od zwykłej makaronowej zapiekanki:)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Tortellini gotujemy, nie musi być dogotowane na 100%. Dojdzie potem w piekarniku. Odcedzamy.
Sos: smażymy pokrojoną drobno cebulkę, wyciskamy 2-3 ząbki czosnku, smażymy jeszcze chwilę i wlewamy pomidory z puszki. Najlepiej jeśli są w kawałkach, Jeśli kupimy pomidory w całości, należy je rozdrobnić np.widelcem. Gdy już sosik zgęstnieje doprawiamy, dodajemy liście bazylii.
Formę do zapiekania wykładamy cienkimi plastrami masełka, na to wrzucamy ugotowane tortellini, zalewamy to sosikiem, na wierzch posypujemy serem i zapiekamy:)