Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane udka z serem feta"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Udźce umyj, osusz, wyjmij kości. Natrzyj przyprawą do drobiu, solą czosnkową i czosnkiem granulo wanym, skrop sosem sojowym, wstaw na godzinę do lodówki. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż udka ze wszystkich stron. Podlej gorącą wodą, podduś. Udka zdejmij z patelni.
Papryki oczyść, pokrój w słupki. Kapustę poszatkuj. Na tłuszczu ze smażenia udek podsmaż papryki. Dodaj kapustę, podlej gorącą wodą, duś do miękkości (w kapuście musi zostać trochę płynu, dlatego podlewaj ją gorącą wodą).
Posyp koperkiem, dodaj 1/4 fety, duś, aż się rozpuści. Przypraw ostrą papryką, cukrem, czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny.
Dno naczynia żaroodpornego wyłóż połową kapusty, ułóż udka, przykryj pozostałą kapustą. Resztę fety pokrój w małą kostkę, posyp zapiekankę. Piecz 20 min w temp. 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie