Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kuchnia ukraińska Danie bardzo delikatne i soczyste.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 16
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 16
Składniki
Naczynie do zapiekania wysmarowałem masłem. Cielęcinę pokroiłem w poprzek włókien na cienkie plastry , każdy lekko rozbiłem. W formie ułożyłem na zmianę warstwę mięsa i cieniutko pokrojonego sała ( w Polsce trudno dostępne więc zrobiłem sam) posypałem solą i pieprzem . Na wierzchu powinna być słonina . Wlałem rosół , przykryłem i zapiekałem godzinę w temp. 180 st. C.
Przepis na sało pod linkiem: https://smaker.pl/przepis-salo,101920.html