Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka gołąbkowa"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7755
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7755
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, ale o 5 minut krócej niż w instrukcji na opakowaniu. Kapustę oczyść, poszatkuj. Wrzuć do garnka, zalej wodą, delikatnie posól. Ugotuj do miękkości. Odcedź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Mięso, ryż, jajko, cebulę wymieszaj, przypraw.
Do naczynia żaroodpornego włóż pół kapusty. Rozsmaruj mięso, przykryj pozo stałą kapustą. Piecz ok. godziny w 180°C.
Sos: zagotuj niecały litr wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i po szczypcie przypraw. Wymieszaj, zagotuj. Mąkę i pół szklanki zimnej wody rozrób. Wlej do sosu, mieszając. Gotuj 5 min. Przypraw. Polej zapiekankę.Źródło: Chwila dla Ciebie