Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka góralska"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju, usmażyć pieczarki. Papryki umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić je w słupki.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę umyć, bardzo dokładnie osuszyć, drobno posiekać i wymieszać z tartym serem. Kiełbasę pokroić w plasterki, boczek pociąć w kostkę. Naczynie żaroodporne starannie posmarować olejem.
Na dnie naczynia ułożyć plastry ziemniaków. Na nich usmażone pieczarki, potem plastry kiełbasy i boczku oraz pokrojoną w krążki cebulę. Przykryć warstwą sera wymieszanego z natką i kawałkami papryki. Zapiekać przez ok. 20 minut w temp. 180oC.
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium