Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całe drugie danie w jednym naczyniu, zamiast makaronu wykorzystałam ziemniaki, dodałam mięso z kurczaka, warzywa i obiadek w 40 minut gotowy.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 2. Ugotowane ziemniaki przekładamy do miski, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
3. Masę ziemniaczaną łączymy z przesmażoną cebulką, pokrojonymi w kostkę ogórkami i startym na tarce o dużych oczach żółtym serem ( 15 dag). 4. Ziemniaki układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
5. Majonez mieszamy z ketchupem i połową smarujemy ziemniaki.
6. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. 7. Do mięsa dodajemy pokrojoną paprykę oraz kukurydzę odlaną z zalewy.
8. Mięso wykładamy na sos i smarujemy pozostałym sosem.
9. Wierzch zapiekanki posypujemy startym na tarce o dużych oczach pozostałym serem. 10. Zapiekamy w 180 °C do chwili rozpuszczenia się sera.
11. Smacznego.