Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet niejadki się na nią skusza.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 645
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 645
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
Makaron gotujemy al'dente.Na patelni rozgrzewamy olej(3łyzki)szklimy drobno pokrojona cebule i czosnek.Dodajemy mięso mielone dosalamy dodajemy pieprz i trochę maggi dusimy ok 10 min.Do mięsa dodajemy pomidory i wszystko dobrze mieszamy do połączenia się składników.Posypujemy odrobina ziół prowansalskich i dusimy jeszcze 10 min.Do tak uduszonego mięsa dodajemy makaron mieszamy i wykładamy do formy żaroodpornej.Zapiekamy 20 min w temp.150st.Na koniec posypujemy startym serem i polewamy ketchupem. SmacznegoxD