Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka wymyślona przeze mnie ;)
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 131
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 131
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Kiełbaskę kroimy w kostkę i przesmażamy wraz z cebulą również pokrojoną w kostkę na małej ilości tłuszczu. Następnie dodajemy pieczarki w półplasterki i paprykę w kostkę. Podlewamy wodą przyprawiamy solą, pieprzem , papryką ostrą, papryką słodką, tabasco i dusimy. Gdy składniki będą miękkie dodajemy koncentrat i keczup. Na koniec dodajemy serek topiony aby zagęścić nasz sos. Do tego farszu dodajemy makaron i dokładnie mieszamy . Przekładamy do naczynia żaroodpornego i obficie posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku około 25 min w 180 stopniach. Smacznego ;)