Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
1. makaron gotować w osolonej wodzie przez 6 min, odcedzić, 2. mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojone pieczarki, chwilę smażyć, dodać startą marchew i pokrojoną paprykę, wlać pokrojone pomidory oraz sos sojowy, dusić do miękkości, na koniec dodać koncentrat, doprawić do smaku, 3. ser zetrzeć na tarce, makaron wymieszać z sosem, dodać połowę startego sera, wymieszać, przełożyć do naczynia do zapiekania, zapiekać ok 30 min w 180 st, 2-3 min przed końcem posypać resztą sera, podawać z surówką smacznego