Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1780
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 54
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1780
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 54
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Makaron gotujemy. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Boczek kroimy w pół plastry i smażymy wraz z drobno posiekaną cebulką.gdy boczek jest już prawie gotowy dodajemy do niego pokrojoną w trochę większą kostkę mortadelę. Gdy już wszystko będzie dobre dodajemy pomidory z puszki pokrojone i po ok 5 min dodajemy sos. Przyprawiamy do smaku. Dusimy wszystko razem przez ok 10 min na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Następnie dodajemy zrobiony sos, posypujemy tartym serem i wszystko mieszamy razem. Na koniec jak już wszystko jest razem połączone i się fajnie ser ciągnie z resztą, posypujemy serem górę zapiekanki.