Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 24
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 104
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 98
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 24
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 104
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 98
Składniki
Ugotuj makaron na półtwardo.
Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
Paprykę pokrój w kostkę i podsmaż
Jajka roztrzep widelcem, dodaj śmietankę, sól, pieprz, i gałkę muszkatołową.
Wymieszaj z tartym serem.
Fasolkę wyjmij z puszki i opłucz.
W msice wymieszaj makaron, paprykę, podsmażoną kiełbasę i fasolę.
Przełóż do wysmarowanej masłem i podsypaną bułką tartą żaroodpornej formy.
Na makaronie połóż pomidorki.
Całość zalej masą jajeczno-serową.
Zapiekankę piecz 30 minut w 180 st. C.