Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 130
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 130
Składniki
Makaron gotujemy al dente.Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę,a cebulę w piórka lub półplasterki.Pierś smażymy na oleju ,w czasie smażenia dodajemy przyprawy:curry,sól,pieprz,złocisty kurczak i do kurczaka po staropolsku.Pod koniec smażenia kiedy mięso będzie miękkie dodajemy cebulę i smażymy 2-3 minuty.Odstawiamy do ostygnięcia.
Sos:Do wody dodajemy koncentrat pomidorowy ,mieszamy i doprawiamy do smaku tymiankiem,majerankiem,solą i pieprzem.
Do miski przekładamy makaron,ostudzonego kurczaka i sos.Wszystko razem mieszamy.Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego przerzucamy zawartość miski.Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 30 minut.