Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna fit zapiekanka makaronowa
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie – gotuj go trochę krócej, niż opisano to na opakowaniu. Fasolkę świeżą gotuj chwilę na parze lub w osolonej wodzie. Jeżeli używasz fasolki mrożonej, nie musisz tego robić. Pomidorki sparz i obierz ze skorki. Na patelni do smażenia niskotłuszczowego na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w paski szynkę. Mieszaj składniki, aby się nie przypaliły. Wyłącz gaz i dodaj na patelnię makaron, fasolkę oraz pomidorki i startą na tarce mozzarellę. Dopraw wszystko solą, świeżo mielonym pieprzem, bazylią, oregano, tymiankiem i dodaj gałązkę rozmarynu. Wymieszaj składniki, włącz gaz i przykryj patelnię przykrywką. Duś około 15 minut, aż ser się roztopi i smaki przejdą się na wzajem. Pysznie i dietetycznie:)