Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i pożywne danie obiadowe lub gorąca kolacja.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wymieszać z przyprawą do makaronu. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą gyros, usmażyć. Pieczarki obrać, pokroić, usmażyć. Sery zetrzeć na tarce o grubszych otworach z sera mozzarella odłożyć 1/3 do posypania.
Przygotować sos: Masło rozpuścić dodać mąkę, podsmażać na wolnym ogniu 2 - 3 minuty , energicznie mieszając aby nie było grudek. Stopniowo dolewać mleka , mieszać cały czas aby powstał sos. Doprawić solą , pieprzem i gałką muszkatołową.
Do sosu dodać pieczarki, sery, podsmażonego fileta, wymieszać. Makaron włożyć do naczynia żaroodpornego, wlać połowę sosu, wymieszać.
Przykryć drugą połową sosu.
Posypać utartym serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić zapiekankę , piec do zrumienienia sera.
Podzielić na porcje , podawać na gorąco.