Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka mięsno-ziemniaczana pod beszamelem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Składniki
Obrane ziemniaki gotuję w posolonej wodzie na półmiękko, odcedzam. Do mięsa dodaję jajko, 1/2 bułki i przyprawy. Wyrabiam, formuję pulpeciki. Panieruję je w pozostałej bułce i obsmażam na oleju.
Formę smaruję olejem. Układam pokrojone ziemniaki, pulpty i pomidory. W rondelku rozpuszczam masło, zasmażam na nim mąkę, rozprowadzam mlekiem. Gotuję, aż sos zgęstnieje, doprawiam solą, pieprzem i gałką. Zalewam nim zapiekankę, posypuję startym serem. Piekę 20 min w 180 st. Posypuję szczypiorkiem.Źródło: Tina