Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka z papryką, mięsem i pysznym sosem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 492
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 492
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
3. Ryż smarujemy połową sosu śmietanowo paprykowego.
4. Na sos wykładamy mięso.
5. Por kroimy w krążki oraz paprykę w paseczki, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Wykładamy na mięso i smarujemy drugą połową sosu.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch zapiekanki.
8. Zapiekamy 20 minut w 180°C. 9. Danie gotowe. 10. Smacznego.