Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka pod beszamelem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9325
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9325
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Składniki
Grzyby namocz godzinę i ugotuj. Soczewicę zalej wodą i ugotuj na miękko. Jedną cebulę posiekaj w kostkę, czosnek w plasterki.
Zeszklij je na oleju, dodaj przecier i obsmaż. Dodaj soczewicę i grzyby z wodą. Duś, aż masa nieco odparuje. Dodaj 1/2 sera. Dopraw. Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, zalej mlekiem, ubij miotełką. Zagotuj, dodaj resztę sera. Dopraw (także gałką).
Papryki i drugą cebulę usmaż. Natłuść brytfannę, wysyp bułką. Włóż soczewicę, warzywa, zalej sosem. Piecz 30 min w 170°C.Źródło: Świat kobiety