Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka rybna"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 88
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1708
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 88
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1708
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Rybę spraw. Jedną cebulę obierz, a następnie pokrój w kostkę razem z umytą i wydrążoną z pestek papryką.
W głębokim garnku zagotuj wodę, wsyp łyżkę soli, kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
Drugą cebulę opal nad palnikiem i wrzuć do gotującego się wywaru. Po chwili dołóż rybę. Gotuj całość około 30 minut.
Posiekaną kapustę ugotuj w drugim garnku i wymieszaj ją z koncentratem pomidorowym.
Na łyżce masła zrumień pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę.
Rybę wyjmij z wywaru, usuń z niej ości i pokrój na kawałki.
W naczyniu żaroodpornym ułóż wszystkie przygotowane . Polej je podsmażoną na maśle bułką tartą i rozłóż pokrojone w paski plastry sera. Piecz potrawę 20 minut w 200°C.
Gotową zapiekankę udekoruj koperkiem.Źródło: Kurier TV