Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka rybna z maderą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 218
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 218
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Filety rybne opłukać, osuszyć, pokroić na spore kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w żaroodpornej formie.
Korniszony i szynkę pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym maśle. Do- łożyć szynkę i korniszony.
Śmietanę wymieszać z musztardą i mąką ziemniaczaną. Przyprawić do smaku maderą, solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać ze składnikami z patelni i zalać rybę w formie.
Wierzch posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Zapiekać ok. 30 minut. Gotową zapiekankę udekorować plasterkami cytryny i sałatą.Źródło: Życie na gorąco