Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ryżowa z brzoskwiniami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Brzoskwinie umyj, przekrój na pół, usuń pestki. Dwie z nich pokój w plastry, resztę w kostkę. Na patelni rozgrzej cukier, miód i masło, dodaj brzoskwinie w kostkach, smaż kilka minut, mieszając.
Zagotuj wodę w garnku, wrzuć ryż, gotuj 10 minut, odcedź. 2/3 ryżu wymieszaj z podsmażonymi brzoskwiniami. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut, odcedź na sitku.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na dnie ułóż ryż, na nim rodzynki oraz ryż z brzoskwiniami. Wyrównaj wierzch, ułóż plastry brzoskwiń, posyp płatkami migdałów. Zapiekaj 15 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień