Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka ryżowo- dyniowa"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 222
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 222
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wydrą żoną z pestek dynię pokrój w kostkę, posól i usmaż na maśle.
Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżkami masła. Wymieszaj z ryżem, dynią, rodzynkami i cynamonem.
Białka ubij i połącz z masą. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą.
Piecz potrawę pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Udekoruj cynamonem i listkami mięty.Źródło: Kurier TV