Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka spaghetti z bakłażanem"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2579
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 80
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 204
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 75
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2579
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 80
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 204
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 75
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Rozłóż go w natłuszczonym naczyniu do tarty.
Cebulę posiekaj, a 3/4 bakłażana pokrój w kostkę. Zeszklij warzywa na oliwie, po czym zdejmij je z patelni i usmaż na niej mięso mielone.
W rondelku podgrzej pomidory. Dopraw je przyprawą do spaghetti, solą i odrobiną cukru.
Wymieszaj warzywa z sosem pomidorowym, a następnie wylej całość na makaron.
Na wierzchu ułóż bakłażana w plastrach i posyp go serem. Piecz potrawę 20 minut w 200°C.
Czas: 55 min. 1 porcja = 370 kcalŹródło: Kurier TV