Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie danie, idealne dla wielbicieli słodkości ;)
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 111
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 111
Składniki
Makaron gotuję na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Przelewam na sicie zimną wodą, żeby się nie posklejał.
Twaróg mielę. Ubijam całe jajka z cukrem, dodaję esencję waniliową, skórkę, sok, ser, śmietanę i mleko. Mieszam wszystko z makaronem i rodzynkami.
Naczynie żaroodporne smaruję olejem. Napełniam masą i piekę 60 minut w 180 st. C. Wierzch posypuję cynamonem.