Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Gotujemy szparagi oraz jeśli są mrożone warzywa(marchewka i groszek) w lekko posolonej wodzie z cukrem ok. 5 minut.
W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy: 2 łyżki masła roztapiany w rondelku dodajemy mąkę i energicznie mieszamy dolewając mleko. Cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Przyprawiamy i dodajemy sera lazur aby się rozpuścił.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne wlewamy trochę sosu, wykładamy warzywa w kolejności: szparagi, marchewka z groszkiem, papryka i wlewamy resztę sosu i posypujemy serem żółtym. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!